S-a finalizat cursul de competențe informatice organizat la Brăila

Luni, Iulie 27, 2015

La Brăila, s-a încheiat săptămâna trecută un curs de competențe informatice care s-a finalizat cu un examen susținut de cele 28 de cursante joi, pe 23 iulie. Cursul a fost avut o durată de 80 de ore și a fost susținut în perioada 10 - 18 iulie de către experții Fundației pentru o societate deschisă în cadrul proiectului "Integrarea și promovarea femeilor pe piața muncii", POSDRU/144/6.3/S/135100.

Participantele la curs au fost în majoritate tinere cu vârste până în 25 de ani, cele mai multe absolvente de studii post-liceale (dar prezente atât absolvente de studii minime obligatorii, cât și de studii superioare) și fără experiență de muncă. Cele mai multe și-au dorit ca participarea la acest curs și cunoștințele dobândite să le îmbunătățească șansele de a-și găsi un loc de muncă în viitorul apropiat.

Ele au dobândit competențe specifice privind cunoaşterea componentelor principlale ale calculatorului, dispozitivelor de intrare/ ieşire; cunoaşterea rolului şi functiilor sistemului de operare Windows, a modului de gestionare a fişierelor precum şi a modului de aplicare a unei configuraţii personalizate suprafeţei de lucru; cunoaşterea noţiunilor de baza ale aplicaţiilor Word, Excel, Power Point; și cunoaşterea echipamentelor şi programelor necesare pentru conectarea la Internet, a tipurilor de motoare de căutare, precum şi a utilizării corespondenţei electronice.

Toate cursantele au susținut examenul final și au absolvit cursul.

Cursul este certificat de Autoritatea Naţională pentru Calificări cu certificat recunoscut la nivel naţional de Ministerul Muncii, Familiei, Familiei şi Protecţiei Sociale, precum si de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Pentru înscrieri la cursurile organizate în cadrul proiectului, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail liana.rusu@fundatia.ro.