Vizită de studiu în Italia _21, 22 și 23 septembrie 2015

Luni, Septembrie 21, 2015

La Milano, în Italia, a debutat astăzi o vizită de studiu de 3 zile la care participă 20 de reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale și reprezentanți ai unor organizații non-guvernamentale

Încă din prima zi a vizitei s-au desfășurat sesiuni de lucru găzduite de partenerii proiectului de la Fondazione Casa della Carita Angelo Abriani, în cadrul cărora participanții din România au aflat informații despre dificultățile de inserare și integrare ale femeilor pe piața muncii din Italia. De asemenea, prima zi de lucru a prilejuit și întâlnirea grupului din România cu Elisa Veronelli, un cercetător universitar care le-a vorbit participanților despre condiția femeii pe piața muncii din Europa, și în particular despre cazul Italiei.

În continuare, participanții români vor lua parte la prezentări despre integrarea femeilor rome pe piața muncii din Italia și vor întâlni cu reprezentanți ai Centrului Municipal pentru instruire vocațională și inserție pe piața muncii al Municipalității din Milano.

În ultima zi a vizitei, grupul din România va asista la prezentări ale unor proiecte se succes din Italia pe tema integrarii femeilor pe piața muncii (de exemplu, proiectul SALTA! Inditex) și vor avea întâlniri cu reprezentanți ai autorităților de la Centrul de Mediere pentru Muncă al Municipalității din Milano și ai departamentului de Politici Sociale al Municipalității.

Vizita de studiu are loc în cadrul proiectului “Integrarea și promovarea femeilor pe piața muncii”.